Пред безумието на войната, нека продължаваме да се молим за мир всеки ден с броеницата. Папата припомни „почитания образ на Дева Мария от светилището в Помпей“ и след молитвата Царице Небесна, отново говори за народите, които преживяват трагедията на войната:

Точно в тези часове много верни се събират около почитания образ на Мария в светилището в Помпей, за да отправят молитвата, избликнала от сърцето на блажения Бартоло Лонго. Духовно коленичил пред Девата, на Нея аз поверявам пламенното желание за мир на толкова много народи, които, в различни части на света, страдат от безсмислената трагедия на войната.

Франциск представи на Божията Майка преди всичко трагедията, преживявана от украинците: На Светата Дева Мария представям по-специално страданията и сълзите на украинския народ. Пред безумието на войната, моля, нека продължаваме да се молим за мир всеки ден с броеницата.

След това папата пожела да се молим за ръководителите на държавите, „те да не губят от погледа си чувството на хората, които искат мир и знаят добре, че оръжията никога няма да го донесат“.