Нискотарифната компания „Райънеър” е отменила полета си в понеделник от 15,40 часа от летище „Орио ал Серио” в Бергамо за Бургас. Това съобщи сайтът „Бургасинфо”, позовавайки се на български пътници, които трябвало да летят.

Бургазлии и туристи за Слънчев бряг са блокирани на летище италианското летище и никой не ги осведомява защо полетът е отменен. 

 "Трябваше да се върнем в България днес, но ни съобщиха, че ще можем да се приберем чак утре. Поне 50 души сме, сред нас има както бургазлии, така и туристи, които отиват на почивка в Слънчев бряг”, съобщиха пътници, които са блокирани на летището.

Днес те е трябвало да летят от Бергамо за Бургас. „Осигуриха ни хотел. И утре ще пътуваме до Пиза и от там за София”, споделиха още хората. Те ще трябва да си платят пътя до Пиза, а след това от София до Бургас. По-рано днес е бил отменен полетът Бургас-Бергамо, а после и този на връщане. Припомняме, че вчера българи останаха блокирани на летището в Берлин отново след отменен полет на "Райънер".

Опитите да се осъществи връзка с представители на компанията на летището в Бергамо са напълно безуспешни, тъй като никой не отговаря на телефоните им. На сайта на летището в Бергамо е написано единствено, че въпросният полет от Бергамо за Бургас е отменен.

Всички полети преди и след него обаче са извършени нормално, предава 24 часа. Телефоните на „Райънеър”, посочени за връзка и информация по принцип, препращат към телефонен оператор в Букурещ. Служителите на тези телефони обаче не дават никаква полезна информация. Двама от тях казаха, че не знаят защо полетът е отменен, а друг служител каза, че причина за отменения полет за Бургас е стачка на летището на служителите за контрол на въздушния трафик. На сайта на летище Бергамо обаче са посочени датите на всички стачки и стачка на 11 юни няма.