Не всички жертви на смъртоносната автобусна катастрофа във вторник във Венеция са идентифицирани почти 24 часа по-късно, каза италиански прокурор, цитиран от световните медии. 

ДНК проби може да се използват за потвърждаване на самоличността на някои от 21 убити, които не са носили лични документи, каза Бруно Черчи.

Електрическият автобус се разби през бариера във вторник вечерта и падна почти 15 метра в Местре, който е свързан с Венеция чрез мост.

Три деца, включително бебе, са сред загиналите, съобщиха властите.

Автобусът е превозвал 39 туристи от центъра на Венеция към къмпинг.

Кметът Луиджи Бруняро каза, че се е случила "огромна трагедия". „Апокалиптична сцена, нямам думи“, каза той в социалните мрежи.

Известно е, че има 15 ранени, петима от които са в тежко състояние. Служители на Венеция казаха, че сред тях има украинци, австрийци, испанци и други чуждестранни туристи.

Сред ранените има двама 16-годишни и две по-малки деца, каза местният управител.

Двама братя немци, на седем и на 13 години, бяха лекувани със счупени кости в болница в близкото Тревизо. Родителите им са загинали при инцидента.

Прокурорът на Венеция Бруно Черчи каза, че само трима или четирима оцелели досега са успели да разговарят с разследващите до сряда следобед.

Автобусът катастрофира около 20:45 б.в. във вторник. Очевидно е бил нает от местна компания, за да вземе туристи от историческия център на Венеция и да ги отведе до къмпинг в близкия квартал Маргера.

Свидетели са видели как автобусът стърже по мантинелата на надлеза в продължение на 50 метра, преди да падне на земята, добави прокурорът.

Няма българи сред жертвите и ранените при катастрофата с автобус в Италия