Украйна съобщи, че е извършила ракетен удар срещу руските сили в Южна Украйна. Проруските сили заявиха, че ударът е засегнал цивилна инфраструктура. Данните за убити хора на двете страни са противоречиви. ООН информира, че над 5000 цивилни са били убити във войната, но реалният им брой вероятно е много по-голям.

В Истанбул военни делегации от Украйна, Русия и Турция се срещат със служители на ООН. Те ще обсъдят възможно споразумение за възобновяване на безопасният износ на украинско зърно от черноморското пристанище Одеса, на фона на влошаващата се глобална хранителна криза.

През последното денонощие украинската армия е отбила руските офанзиви в Донбас и е нанесла ракетен удар по база на окупаторите в Нова Каховка в Херсонска област. Според украинските военни убити са 52 души. Назначените руски власти от своя страна съобщават за 7 убити при атаката и около 70 ранени. Местният управител, поставен на поста от Русия, обвини украинците, че обстрелват цивилното население. 

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди руските военни, че за тях няма безопасно място, докато са на територията на страната му. Във видео обръщението си тази нощ Зеленски подчерта, че Москва няма смелостта да признае, че губи във войната:

"Те вече нямат стратегическата сила, характер, нито разбиране за това какво правят на наша територия. Те нямат никакъв кураж да признаят поражение и да се изтеглят от украинската територия".

Жертвите в град Часов Яр в Донецка област, който беше бомбардиран в неделя, вече са 43. Обстрелът над Николаев и Харков продължи през целия ден вчера.