Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че евакуацията от пристанищния град Мариупол ще продължи и днес на фона на продължаващия руски обстрел. Ръководителят на хуманитарната служба на ООН Мартин Грифитс каза, че нов конвой е на път за стоманодобивния завод "Азовстал, където се предполага, че се укриват около 200 цивилни, включително 20 деца.

ООН заяви, че ще се опита да евакуира още цивилни от украинския град Мариупол, след като 500 души вчера бяха безопасно изведени от града. Генералният секретар на организацията Антониу Гутериш каза, че се провежда трета операция по евакуацията на цивилни, но отказа да даде повече подробности преди приключването ѝ. Украинският президент Володимир Зеленски потвърди информацията в поредното си обръщение към нацията тази нощ.

По-рано днес високопоставен украински служител съобщи, че "в момента" се извършва нов опит за евакуация на цивилни от стоманодобивния завод "Азовстал".

Андрий Ермак, ръководител на президентския щаб, не даде подробности за напредъка на спасителните усилия. Вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук каза, че евакуацията от Мариупол днес ще се съсредоточи върху хората, блокирани в завода. Руските военни обявиха тридневно прекратяване на огъня в района от вчера, но украински командир заяви, че все още има тежки боеве в обширния комплекс. Руският президент Владимир Путин заяви, че неговите сили са готови да осигурят безопасно преминаване на цивилните, но бойците трябва да се предадат.

Тежки боеве е имало през последното денонощие в южната и източната част на Украйна, съобщиха както от Москва, така и от Киев. Руското министерство на отбраната съобщи, че негови ракети са унищожили голям склад за боеприпаси в източния град Краматорск.

Пентагонът обяви, че е предоставил разузнавателни данни на Украйна, но не е участвал в процеса на вземане на решения на военните, след като медии съобщиха, че САЩ са помогнали на украинските сили за ликвидирането на няколко руски генерали.