Красива английска тийнейджърка с коронавирус сложи край на живота си, след като не успя да понесе изолацията, в която била поставена. Очарователната Емили Оуен страдала от активна форма на аутизъм. Тя опитала да се самоубие, била откарана в болница, но лекарите не успели да я спасят и тя издъхнала. Не могла да понесе затварянето на света заради пандемията, както и собствената си наложителна изолация. Семейството й призова за по-голямо внимание и подрепа към хората с психически проблеми по време на кризата с вируса.

Дни преди трагедията Емили Оуен от Кингс Лин, Норфолк, предупредила близките си, че самоубийците ще бъдат повече, отколкото жертвите на коронавируса. Емили планирала да стане доброволка и да помага на хората в нужда в борбата им със заразата, но на 18 март била диагностицирана с коронавирус. Според семейството й страхът от неизвестното я подтикнал да прибегне до фаталната стъпка. Тя бе загрижена за коронавируса, но още повече се страхуваше за последствията от социалната изолация, споделя 21-годишната й сестра Анабел Оуен. Близките на Емили я описват като "талантлива и малко луда". Едва на 12 години тя подписва декларация, че иска да стане донор. Сега три деца ще почерпят живот от нея.

Още две медицински сестри са сложили край на живота си. Млада сестра на около 25 години е сложила край на живота си в болница Кинг Колидж Хоспитал в южен Лондон. Тя е работила в интензивното отделение, в което са се лекували болни от коронавирус, а 8 са починали в последните дни. Била е намерена в безжизнено състояние рано сутринта. Лекарите опитали да я спасят, но напразно. Самоубила се е и 34-годишната италианска медицинска сестла Даниела Треци. Тя е работила на първа линия в болница в Ломбардия. Била диагностицирана с вируса и не могла да понесе мисълта, че може да е заразила други хора.