Чеченският лидер Рамзан Кадиров отново се закани на Запада с пост в Туитър.

"Западният свят явно все още не може да разбере едно нещо. Днешна Русия не е Горбачов - съюз на републиките и не е територия на Елцин, изградена върху преврат, дефицит и дефолт. Това е друга силна и могъща Русия и вие, западни политици, трябва да преразгледате не стратегията за разпадането на Руската федерация, а отношението към сътрудничеството с една страна, която се превърна от ограбена и унизена от Запада през последните 20 години. години в държава с мощна политическа структура, преустроена според стратегическите цели, калена и непреклонна", написа чеченският лидер.

Той допълва, че Русия знаела как да създава приятели и тя била най-добрият приятел "сред всички страни по света - надежден, честен".

"Но, както правилно отбеляза нашият президент Владимир Владимирович Путин, ако някой иска да отхапе от страната, ще остане без зъби и до края на живота си ще яде сдъвкана храна, сервирана с лъжица от съседа си легло. Научете се да бъдете приятели с Русия - собствените ви зъби ще останат цели", написа Кадиров.