Известният художник на графити Banksy разкри най-новата си работа върху сграда, разрушена от обстрел в Украйна.

Банкси публикува снимка в Instagram на произведението на изкуството - гимнастичка, която прави стойка на ръце сред отломки, в Бородянка.

Графитите, забелязани в и около столицата на Украйна Киев, доведоха до спекулации, че анонимният художник работи в разкъсаната от война страна.

Друга творба, за която към момента няма официална информация за автор, изобразява мъж, приличащ на Владимир Путин, победен на джудо от дете. Руският президент е носител на черен колан по джудо и известен почитател на бойното изкуство.

Графити майсторът публикува три изображения на картината си на гимнастичката сред останките, оставени от руския обстрел, с надпис, който гласи „Бородянка, Украйна“.

Бородянка беше едно от най-тежко засегнатите места от руските бомбардировки над Украйна непосредствено след инвазията на 24 февруари.

Руските войници окупираха града - разположен на около 30 мили (48 км) северозападно от столицата Киев - в продължение на седмици в началната фаза на войната, преди в крайна сметка да бъде освободен от Украйна през април.

Третото произведение на изкуството, което изглежда е нарисувано от Банкси, показва състезателка по художествена гимнастика, носеща скоба за врата, изпълняваща съчетание с лента над зейнала дупка на сграда в Ирпин.

Четвърта творба, която също наподобява характерния стил на рисуване със спрей на Банкси, изобразява две деца, седнали върху метален резервоар и го използват като люлка, боядисана със спрей върху бетонен отбранителен блок в Киев.

Банкси е един от най-известните художници в света - като същевременно остава анонимен. Той е известен с творбите си, които са със остра социална критичност.