Дъщерята на легендата на френското кино Ален Делон заяви, че е искала да заведе баща си в Швейцария. Причината - той да получи медицинско лечение. Така Анушка Делон отхвърли обвиненията на брат си Антони за данъчни облаги. Тя посочи, че е подала жалба срещу него.

"Аз съм дете на баща си, не съм дъщеря на портфейл", защити се Анушка Делон по TF1, говорейки за първи път след избухването на семейната война в средата на седмицата.

В петък по-големият ѝ брат я разкритикува, че иска да "върне" баща им в Швейцария, където той пребивава административно и чийто гражданин е от 1999 г., за да избегне "огромен данък" след смъртта му. По думите му 88-годишният Делон иска да прекара последните си дни в дома си в Души-Монкорбон, южно от Париж.

Ден преди това Антони Делон обвини Анушка, че манипулира баща им, чието здравословно състояние се влошава след инсулт през 2019 г. "Той е следен в Швейцария заради болестите си, назначено му е лечение", обясни Анушка Делон. "Единствената причина, поради която исках да го доведа в Швейцария, беше, за да може да бъде лекуван", защити се тя.

Медицински преглед е бил планиран за август, само че брат ѝ е бил "категорично против", казва тя. "Ален Делон провежда лечение, което е жизненоважно за него, и противно на съветите на лекарите, той реши да го спре. Аз не бях съгласна, не можах да направя нищо по въпроса и е неприлично това да се представя като данъчно изгнание, да се говори за пари".

"Не съм излъгала за медицинските резултати на Ален Делон, както твърди синът му", продължава Анушка Делон.