Пожарникарите продължават издирването на хора, блокирани в обгорените къщи и коли в района на гръцките курорти Мати и Рафина, съобщи Франс прес. Районът бе опустошен от пожари, които отнеха живота на 74 души. По последни официални данни пострадалите са 187 човека. Сред пострадалите е и една българка.



Определено като "национална трагедия" от медиите в страната, бедствието сполетя района, намиращ се източно от Атина, в понеделник следобед. Заради ветрове със скорост 100 км/ч огънят бързо се разпространи и обхвана Мати, изгаряйки стотици жилищни сгради.

В огнения ад в Гърция: Българка открила 20 души, загинали в прегръдка ВИДЕО

„Българи са се обаждали на отворените телефони в Посолството на България в Гърция, за да съобщят, че имат проблеми с придвижването”. Това заяви пред Нова Васил Иванов, временно изпълняващ длъжността посланик на България в Атина.

„В районите, засегнати от пожарите край Атина, има много българи, които работят там. Досега нямаме информация, която да показва, че някой друг български гражданин е засегнат от пожарите”, добави той.

Огненият ад в Гърция заснет от хеликоптер ВИДЕОСтихията отне живота на повече от 70 души

„Има пострадала българка. Представител на Българското посолство я посети в болницата”, каза още Васил Иванов, временно изпълняващ длъжността посланик на България в Атина.