Бившият премиер на Украйна и лидер на партията "Баткивщина" Юлия Тимошенко, която заболя от Covid-19, е поставена на апаратно дишане, съобщи "РБК-Украйна".

Лекарите определят състоянието ѝ като стабилно тежко, а температурата ѝ не слиза под 39 градуса.

"За съжаление, нямаме добри новини. Състоянието на Юлия Владимировна остава сложно. От понеделник вечерта преминава курс на интензивна терапия съгласно протокола за лечение на Covid-19", написа във Facebook прессекретарката на Тимошенко Марина Сарока.

Същата коронавирусна инфекция засегна дъщерята на Тимошенко - Евгения и зет ѝ - Артур Чечеткин. Те боледуват в лека форма.

Юлия Тимошенко беше министър-председател на Украйна преди поражението й на президентските избори през 2010 година, спечелени от подкрепяния от Русия Виктор Янукович. Тя е първият високопоставен украински политик, заразен с Covid-19.

Киев забрани днес чужденци да влизат на територията на страната за месец, след като здравните власти установиха рекордно увеличение на заразените с коронавирус, предаде АФП.

Бившата съветска република с население от 42 млн. души съобщи за 2328 новозаразени с Covid-19 в събота - рекорд на дневна база.

Официални лица неведнъж заплашваха да въведат отново ограниченията, които бяха облекчени през май и юни, заявявайки, че гражданите игнорират правилата за социална дистанция и други превантивни мерки.

Правителството обяви днес, че затваря границите за чужденци от събота до 28 септември.

Изключение от забраната са хора с постоянно жителство в страната,, както и членове на международни и хуманитарни делегации.