Апелативният съд в Атина постанови доживотен затвор за българина Станислав Бакърджиев за смъртта на 5-годишната му дъщеря Ани. Случаят от Великден на 2015 година предизвика силни реакции в Гърция заради жестокостта на извършеното от бащата престъпление и разчленяването на трупа.

Съдът не прие никакви смекчаващи вината обстоятелства и осъди  Бакърджиев на доживотен затвор за умишлено убийство, гавра с мъртъв човек и използване на оръжие. Заедно с бащата е осъден на 9 години затвор и Насиф Ахмедов, който е помагал за заличаване на следите от убийството.

Майката на 5-годишното дете беше призната за невинна и освободена.

Защитата се опита да убеди магистратите, че бащата Бакърджиев не е извършил убийството, но доказателствата на експерти категорично потвърдиха вината му за смъртта на малката Ани.

Станислав получи прякора Канибала заради гаврата с детето. По време на престоя му в затвора на остров Корфу, той едва не беше линчуван от другите затворници.  Те заплаших с бунт и гладна стачка, ако детеубиецът бъде настанен при тях.

Пак тогава вътрешнят министър на Гърция Янис Панусис предрече, че много скоро Станислав ще бъде мъртъв – или ще се самоубие, или ще бъде убит в затвора. „Когато убиеш майка си или детето си по толкова жесток начин, в затвора има нещо като морален кодекс. Със или без кавички, както искате го кажете”, бяха думите на гръцкия министър.

Защитата се опита да убеди магистратите, че бащата Бакърджиев не е извършил убийството, но доказателствата на експерти категорично потвърдиха вината му за смъртта на малката Ани.

Съдът не посочи в кой затвор ще бъдат настанени двамата осъдени българи поради страх от протести на граждани.

Двамата споделиха, че са подложени на силен натиск и издевателство от други затворници по време на прекараните досега години в затвора, като отмъщение за убийството на детето.