Турция е затворила граничните пунктове с България и Гърция за преминаване на пътници като мярка за борба срещу разпространението на коронавируса, съобщава турският телевизионен канал НТВ, цитиран от dnes.bg. Не се налага забрана за товарните превози през граничните пунктове.

Преустановява се преминаването на пътници през граничните контролно-пропускателни пунктове с Гърция - Пазаркуле, Ипсала и железопътния ГКПП Узункьопрю, както и през ГКПП Капъкуле, Хамзабейли и Дерекьой на границата с България. Спрян е морският транспорт на пътници в двете посоки между Турция и континенталната част на Гърция и гръцките острови.

От днес в 00.00 часа няма да се разрешава преминаване през посочените ГКПП-ове и по морски път на гръцки и български граждани, желаещи да влязат в Турция, както и на граждани на трети страни, които са пребивавали през последните 14 дни в тези страни.

Турция по-рано потвърди първия си смъртен случай от COVID-19, докато общият брой на заразените се удвои за един ден и достигна 98 души. Това накара властите в Анкара да засилят мерките за борба с епидемията.