Турска сензация в социалните мрежи загина при земетресението

19.02.2023 22:45 2024 0
Турска сензация в социалните мрежи загина при земетресението

Таха Дуймаз, който стана много известен в Турция с готварските си видеоклипове в социалните мрежи и живее в Хатай, остана под развалините след земетресението. Безжизненото му тяло е извадено изпод отломките 12 дни по-късно.

Рагиб Нарин, известен като близък приятел на Таха Дуймаз, заяви в Instagram, че тялото на Дуймаз е намерено. В същото време и феноменът в социалните медии Дилан Полат също направи изявление в своя акаунт.

Той каза, че медицинският персонал, работещ на мястото на трагедията, и братовчедът на Таха Дуймаз също са потвърдили тъжната новина. "Сега ги изкарват всички един по един. Съболезнования на семейството му и на всички".

КАКВО СТАНА?

Таха Дуймаз, който е много популярен с рецептите си и има милиони последователи, бил в къщата на леля си по време на земетресението в Кахраманмараш. Къщата в жилищната сграда Akevleri Mahallesi Saray е разрушена, Дуймаз и сестра му Мелек Нур Дуймаз, леля му Хюля и зет му Кума Демиралп са оставени под развалините.

Екипи за търсене и спасяване работеха дни наред, за да извадят Дуймаз от развалините. Но... екипи за търсене и спасяване откриха безжизнените тела на Таха Дуймаз и неговите братя и сестри Мелек и Умут Дуймаз 12 дни след земетресението. 

„НЕ МИСЛЯ, ЧЕ ЩЕ ЖИВЕЯ ТВЪРДЕ МНОГО“

Отговаряйки на въпроси на своите последователи през последните месеци, на въпроса „Какви са бъдещите ви планове?, отговорът на Дуймаз беше сърцераздирателен:

„Не виждам бъдещето, не знам, не знам дали ще остана до утре. Аз мисля, че ще живея малко. Не искам да правя планове за бъдещето. Ако имах мечта, щях да продължа да се грижа за семейството си“, каза той.

Превод: GlasNews

Акценти

Изпрати новина