В Гърция рязко се покачват случаите на новозаразени с COVID-19. Властите препоръчват да се спазва дистанция на обществени места и да се вземат лични предпазни мерки. Три пъти се е увеличил броят на новозаразените с COVID-19 само за ден, предупреждават здравните власти. От лабораториите за изследване на вируса съобщават, че с 50% са се увеличили положителните проби.

Броят на новозаразените мина 9 000 през последното денонощие, като с висок коефициент на заразяване са градските райони Атина и Солун. Островите Миконос, Санторини и Родос показват рязко покачване на носителите на вируса по информация на здравното министерство.

Пограничните райони с България, с изключение на Солун, са с много малък брой новозаразени. В Ксанти, Комотини и Александруполис не е отчетено покачване. Остров Тасос е само с единични случаи на заразени, както и на Халкидики. Съветът по контрол на пандемията препоръчва връщане на някои мерки, като маската на закрито и задължителна дистанция, но здравното министерство засега не обсъжда темата.

През последното денонощие броят на заразените в страната е 9 288, а ден преди това са отчетени 3 682 положителни случая.