Българският евродепутат Ангел Джамбазки беше посочен за пример по време на политическо събитие, проведено в гръцката столица.

"Такива евродепутатите трябва да представляват Гърция в ЕС", заяви по време на семинар на СИРИЗА, Йоргос Вайсменос, влиятелен член на Префектурния комитет на управляващата портия в Атина.

"Гърция се нуждае от силна националистическа партия, която да защитава интересите на страната в Европейския парламент. Трябва да вземем примери от политици като българския евродепутат Ангел Джамбазки и неговата работа по Европейското споразумение за международен автомобилен транспорт. От това има нужда Гърция – силни и ясни позиции и безмилостно отношение по важни въпроси", каза още Вайсменос, цитиран от "Труд".

Във връзка с изказванията си Вайсменос даде за пример, българския евродепутат и заместник-председател на патриотичната партия ВМРО, която е водеща сила сред националистическите партии в България, пишат гръцките медии.

Последни проучвания в Гърция показват, че СИРИЗА устремно губи доверието на избирателите.

Консерваторите от "Нова демокрация" водят в допитванията. Крайнодясната "Златна зора" засилва влиянието си като трета политическа сила.

Само в рамките на последния месец, след гласуването на Преспанското споразумение, СИРИЗА е изгубила 5% от влиянието, като достига едва 18% подкрепа. Видимо гърците одобряват позицията на консерваторите от "Нова демокрация", като партията премина 31% доверие.