Сърбия тъгува за Краля на фолк музиката Шабан Шаулич, пише на първата си страница белградският вестник "Новости", информирайки за тежката катастрофа, станала вчера сутринта в Германия.

Междувременно почина и шофьорът на колата, 43-годишният музикант Мирсад Керич, който возеше певеца.

Третият човек в автомобила Слободан Стоядинович, който е кум на Шаулич, е в болница и състоянието му е добро.

Германските здравни власти твърдят, че Шалуч не е починал от травмите си при ПТП-то, а от сърдечен удар, който получил.

Към момента е ясно, че катастрофата е предизвикана от пиян шофьор, който ударил отзад колата, с която певецът пътувал.

Според сръбските медии виновният шофьор е карал със 180 км/ч и не е имал книжка, но информацията за това остава непотвърдена от германската полиция.

От зверския удар колата на Шаулич е била смазана точно на мястото, на което е бил той. Багажникът буквално е "влязъл" в задната седалка на "Сеат"-а.

Освен най-големите звезди на турбофолка в Сърбия, които изказаха съболезнования за загубата, президентът на Сърбия Александър Вучич, също изрази скръбта си за кончината на Шауличи написа, че е утихнал "златният баритон" на страната.

Звездите на сръбската музика за смъртта на Шабан ШауличКралят на сръбската музика загина при катастрофа в Германия

Вицепремиерът и външен министър Ивица Дачич пък написа, че Шабан е белязал една епоха, останал е близък до всички поколения и творбите му ще продължат да живеят.

Министърът на отбраната Александър Вулин също изрази съболезнования на семейството, изтъквайки, че си е отишъл "човек, голям колкото и радостта, която предизвикваше където и да беше".

Пиян шофьор е виновен за катастрофата, в която загина Шабан ШауличУжасният инцидент е станал около 6. 50 тази сутрин на шосе А2 в посока Дортмунд