Председателят на Народната скупшина Ивица Дачич заяви днес, че утре сръбският парламент ще бъде разпуснат за произвеждането на предсрочни парламентарни избори и каза, че за него е било чест за бъде председател на парламента, съобщава БТА.

Дачич каза, че от 3 август 2020 година до 14 февруари парламентът е обсъждал и взимал решения по 435 точки от дневния ред, приел е 265 закони, от които 241 в редовна процедура. В този период са били проведени 67 заседания на Народната скупщина, която е заседавала 136 дни.

След като парламентът бъде разпуснат утре, правителството, ще работи като служебно. Очаква се утре да бъдат насрочени предсрочни парламентарни избори и местни избори в Белград. Президентските избори вероятно ще бъдат насрочени на 2 март, пише "Политика".

Изборите в Сърбия трябва да се състоят на 3 април.

Парламентът на Сърбия днес назначи 10 членове на Надзорен съвет за изборната кампания, който ще следи предизборните дейности. Петима кандидати бяха предложени от парламента, а петима от правителството. С днешното заседание приключи работата на този състав на сръбския парламент. Очаква се утре Ивица Дачич да насрочи местните избори, а президентът Александър Вучич - парламентарните, посочва Танюг.