Разбиха банда за убийства и отвличания в Белград, по-силна и от Земунския клан

17 души са арестувани

Свят 04.02.2021 14:25 2214 0
Разбиха банда за убийства и отвличания в Белград, по-силна и от Земунския клан

Разбиха голяма група за убийства и рекет в Сърбия. 17 души са били задържани днес в Белград, а обвиненията са за убийства, изнудване, отвличания и продажба на наркотици.

Сръбската полиция се похвали, че е разбила организация, която е била по-силна дори и от Земунския клан. 

"Ние сме решени Белград да бъде безопасен град и няма да позволим на никой да застраши безопасността на нашите деца", каза на официална пресконференция по повод успешната операция шефът на полицията в Белград. 

Арестуваните са се представяли за фенове на спортния клуб "Партизан", групата е била ръководена от Беливук и Милкович.

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин заяви, че Сърбия е сериозна страна, която няма да позволи отново да се създаде "някакъв криминален клан, който ще си мисли, че е по-силен от държавата", съобщи Бета.

Той допълни, че след няколко месеца усилена работа полицията е арестувала 17 души от групата, водена от Велко Беливук и Марко Милкович, като те са заподозрени в убийства, отвличания и търговия с дрога.

"Престъпната група, която беше разбита тази сутрин, е отговорна за поредица от най-чудовищните престъпления, може би през последните няколко десетилетия. Тази група през цялото време се криеше зад фенска групировка на Партизан, но те изобщо не са фенове, а обикновени престъпници. Ще докажем индивидуалната роля на всеки от тях и няма да толерираме никакви видове престъпления", казаха още от сръбската полиция.

Акцията е била планирана от месеци. 

Когато президентът Вучич каза, че ще разчисти сметките си с мафията, някои се смееха. Сега не се смеят, коментира Вулин.

Продължава издирването на още хора от групата, като властите помолиха и гражданите да помогнат, ако имат информация за разбитата престъпна група.

Припомняме, че Земунският клан беше една от най-страшните престъпни организации и през 2003-а година участва и в убийството на премиера на страната Зоран Джинджич. 

Изпрати новина