Посещението на президента Румен Радев в Черна гора очевидно ще бъде запомнено със скандал. Премиерът на страната не се е срещнал с българския държавен глава, като версиите за разминаването между Милойко Спаич и Румен Радев са различни. "С посолството на България бе договорено срещата да се проведе в сградата на правителството от 17 часа. , тъй като премиерът Милойко Спаич имаше голямо желание да се срещне с президента Радев, въпреки натоварения дневен ред. По- ранната среща на премиера с голямата туристистическа компания, германската TUI, продължи 3 минути повече от предвиденото, а делегацията на президента на България Румен Радев напусна сградата на правителството след 4 минути чакане", съобщават от черногорското правителство. 

"Напълно естествено е държавният глава да откаже среща, за която домакинът не е готов", коментираха от администрацията на президента Радев.

Черногорските медии отбелязват, че Спаич не за пръв път закъснява за среща: пропуснал тази с кмета на Любляна Зоран Янкович през март, който обаче бил "доста по-търпелив" от Радев - чакал половин час, преди да си отиде.

Радев е на посещение, чийто домакин е президентът Яков Милатович. Срещата между Радев и Милатович била в Цетине, старата столица на Черна гора, в чийто център е и резиденцията на държавния глава, на около 36 км от Подгорица. За тази среща, състояла се преди опита за разговор с Милатович, Cafe del Montenegro уточнява, без да навлиза в подробности: "По-рано днес Радев, след срещата с черногорския колега, се разходи с делегацията през старата столица, но Милатович не му правеше компания."

В Подгорица Радев е успял да се срещне с председателя на парламента Андрия Мандич. След това била предвидена срещата със Спаич. След нея в графика имало вечеря, устроена в негова чест от Милатович.