В трилър за здрави нерви се развива случаят с 37-годишната бременна българка Деси Илиева, следите на която се изгубиха в град Ретимно на 2 Май. Предаването „Светлина в тунела“ две седмици разследва случая паралелно с гръцките власти, заедно с българския журналист Бойка Атанасова. Колкото напредват дните и новите разкрития се явяват, толкова властите преразглеждат с по-голямо внимание самоубийството на жителя на Ретимнос, който бе намерен обесен след около 24 часа, след като бе известено изчезването на девойката. Той беше извикан от полицията да даде показания за мистериозното изчезване на 37-годишната жена,но това така и не се случи, тъй като той се самоуби.

Майката на изчезналата Деси със сълзи в очите не вярва, че дъщеря й е убита. С този мистериозен случай се занима обширно предаването „Светлина в Тунела”. Според това, което беше представено, човекът който се самоуби беше приятел на безследно изчезналата и баща на детето на бременната. Първоначално не се свързваха двата случая от властите, но след показанията, които дадоха майката и приятелките на 37 годишната Деси, разследването взе нов обрат. Девойката е съобщила по телефона на майка си, че на 2 май ще ходят с приятеля си да ядат в район отдалечен от град Ретимно. От тогава се губят следите и телефонът й е изключен, пишв Blitz.bg

Деси е искала много детето, била е радостна, но приятелят й не искал и вероятно това е била причината да се карат. В дома, в който е живяла са намерени ехографии от бременността, детски дрешки и играчки. 37-годишната бе започнала да се подготвя за раждането на детето й. Приятелки и роднини на безследно изчезналата твърдят, че са се обаждали на нейния приятел многократно, за да разберат дали знае нещо за изчезналата и той им отговарял, че е заминала за Германия. Той вече не е жив и това затруднява изследвания на властите. Свидетелите Работодателят на изчезналата бременна я описа, като една стриктна служителка, която никога не му е създала проблеми. Както каза, последният и ден на явяване на работното място е бил 1 Май.

На следващия ден не е дошла на работа и са започнали да я търсят, но телефонът й не е бил включен. Майка й се е обаждала в ресторанта обезпокоена, но никой не е знаел нещо за съдбата на Деси. Работодателят на Деси  познавал от доста години нейния приятел. През дните на изчезването го е виждал да минава покрай заведението му. Бил спокоен и не е показвал, че нещо го безпокои. Големият син на самоубиеца, приятел на Деси, говори пред камерата на предаването „Светлина в тунела“. Същият е познавал безследно изчезналата и не бил забелязал да е имало проблеми в отношенията между нея и баща му. Не е знаел за бременността й и се учудил за нейното изчезване. Каза, че когато му съобщили, че баща му се е обесил, помислил, че се шегуват. Все още му е трудно да го повярва, след като се срещнали за кафе един ден преди това и няколко минути преди да се самоубие са разговаряли по телефона и го е чул да е спокоен. „Не зная защо го е направил, само той знае…”, заключи развълнуван синът му.

„Жители са ги видели заедно в селото…” Председателят на кметството на селото, от където е приятеля на Деси, говори в продаването „Светлина в Тунела”. Спомена, че малко преди да изчезне девойката жителите са видели двойката да се разхожда из селото. Никой обаче не можеше да си представи това, което е последвало. Четири дни след изчезването и нейният приятел се самоубива и селото потъна в траур. Самият кмет бе извикан да отиде в мазето на бащиния дом. Там видял ужасяващата картина. Бащата на нероденото дете на Деси бил намерен обесен. Трагичната новина вдигна аларма и започнаха търсения в района за намиране на Деси. Тя обаче остана неоткрита.… „Каза ми, че щял да я води в гората…”

Една от приятелките на Деси разказа в „Тунела” за последната си среща с нея: „Един ден преди да изчезне говорихме по телефона. Каза ми, че се е скарала с приятеля си и че го е изгонила защото за пореден път й е искал пари. Когато отново говорихме ми каза, че щели да ходят в една таверна близко до гората. От тогава Деси изчезна”. Опитвайки се да научи нещо за приятелката си тя се обадила по телефона на приятеля й, който се намирал в селото си, но сигналът е бил лош и не е могла да разбере какво казва. „Не вярвах на ушите си, когато разбрах че се е обесил четвърт час след това телефонно обаждане. Тогава си помислих, че за да направи такова нещо, преди това е направил нещо лошо на Деси” каза нейната приятелка.

Братът на безследно изчезналата, който от първия момент участва в разследванията за намирането й, спомена в предаването, че се е постарал да я убеди да остане в родината си и да роди детето се, но безуспешно. Петър Анастасов В предаването говори и Председателят на Българското Дружество на о-в Крит Петър Анастасов. „Искам да ви благодаря затова, че помогнахте в разследването, защото никой нямаше иначе да се занимава с изчезването на Деси. Подобни случаи, с които се сблъскахме, не са разследвани правилно",  подчерта характерно той.

„Преди да се самоубие е убил момичето ми…", каза през сълзи майката Славка. „Беше решила да отгледа детето си тук, щеше да докара майка си от България, нямаше причина да изчезне…", подчерта близката приятелка на Деси. На обкръжението на безследно изчезналата направи впечатление, че нейният приятел е питал свои близки и приятели, как може да бъде намерен един мобилен телефон без карта и батерия! На майката на 37-годишната, която му се обадила по телефона за да го пита, какво се е случили с дъщеря й, той отговорил, че тя е заминала за Германия за да посети някой нейни приятелки.

„Настоявах, че няма приятелки в чужбина и след това промени твърдението си и ми каза, че може да е била в България или Солун. Къде щеше да ходи без пари, след като не беше получила заплата от работа? Без да вземе със себе си нито една дреха? Без да заключи дома си? Той ни лъжеше…” каза твърдо убедена майка й.

Властите продължават издирването на младата жена, засега безуспешно.