Кипър въведе полицейски час в понеделник, за да ограничи разпространението на коронавирус, като допълнение към мерките, въведени преди две седмици. Затягането на мерките се налага след скок през уикенда в регистрираните случаи, предаде "Ройтерс", цитиран от Монитор. 

От 31 март на по-голямата част от хората е забранено да напускат домовете си между 21:00 и 06:00 часа, съобщиха от здравното министерство.

Мерките, най-строгите, наложени в мирно време, добавят ограничения за напускане на домове само с разрешително. Глобите стигат до 300 евро, заявиха властите.

Общо 230 случая има страната. Има седем регистрирани смъртни случая от избухването на епидемията на 9 март, съобщи здравното министерство.

Само за 2 дни страната регистрира повече от 40 нови случаи.

В Кипър от 24 март рязко се ограничи движението на гражданите за срок от 3 седмици - до 13 април. Затвориха редица обществени места, производствени и търговски обекти.

Излизащите във всички случаи трябва да носят лична карта или паспорт и допълнително доказателство за целта на тяхното движение.

Прекратен бе достъпът до редица обществени места - паркове, детски и спортни площадки, площади, места за пикник, язовири, плажове, пристанища.

Откритите пазари и всички търговски обекти на дребно са затворени. Изключенията ще бъдат посочени в заповед на министъра на здравеопазването.

Спряха работите в строителството, освен тези на обекти от обществен интерес.

Забрани се на гражданите да посещават религиозни места като църкви, джамии и други места за поклонение.