Рано тази сутрин бе подпален Културният център "Иван Михайлов" в град Битоля, в РС Македония. Това става ясно от публикация на организацията във фейсбук.

"Очакваме институциите възможно най-скоро да разследват цялостно случая и да изправят извършителите пред съда!", пишат още те.

Припомняме, че след официалното откриване на Културния център преди два месеца в РС Македония започна масирана антибългарска кампания, в която участваха и официални представители на властта, както и представител на държавните институции в Скопие.

Преди няколко месеца отново имаше посегателство срещу Културния център "Иван Михайлов" в Битоля. Първо на 29 януари в центъра на Скопие беше счупено стъклото на автомобила на председателя на Сдружението на българо-македонското приятелство Добри Митрев, а след това бяха потрошени стъкла и по самата сграда.

През април министър-председателят Кирил Петков посети град Битоля в Република Северна Македония, където участва в официалното откриване на клуба на Културен център „Иван Михайлов”. Визитата на премиера Петков бе първото посещение на български министър-председател в Битоля. По покана на Културен център „Иван Михайлов” в събитието участваше и вицепрезидентът Илияна Йотова.