Опашки пред секциите в Атина. Само в една от секциите в гръцката столица се гласува на хартия. Около 200 души избраха да гласуват в нея, докато в останалите към 9 часа бяха преминали едва 50, съобщава Нова телевизия. 

Силен интерес към вота се забелязва на остров Миконос, както и в Солун. Хиляди наши сънародници почиват в Гърция в изборния ден. В Халкидики има двеизбирателни секции - в Никити и Неа Мудания.

Малко преди 11 часа над 300 българи са гласували в секцията в Никити. Образувала се е и опашка. Първият гласоподавател пристигна в секцията, минута след като тя отвори врати.

В нея мерките предвиждат да се влиза от централния вход на училището. Навсякъде има стрелки и указания за желаещите да упражнят своето право на вот.  Трябва да се носи маска и да се спазва дистанция от 2 м. 

В Гърция се гласува с декларация, която трябва да се попълни на място преди гласуването. Ще има хора, които ще помагат на гласоподавателите, за да няма опашки. 

В пространството пред секцията ще има максимум 5 човека, а в секцията - до двама. Налични са 1200 бюлетини, въпреки че само 180 човека са подали документи.