Официално властите в Гърция обявиха режим на пълна изолация в градовете Солун и Серес. Локдаунът ще бъде за период от 14 дни, считано от утре - 3 ноемрври. 

Правителството въведе и вечерен час от 21:00 до 05:00 часа, като гражданите ще трябва да изпращат SMS, ако желаят да излязат от дома си за работа или по здравословни причини.

Прекратени са и всички полети от и за Солун, съобщават гръцките медии. В готовност са хеликоптери, които да прехвърлят болни с коронавирус от Солун в други райони на страната, където има места в специализираните отделения на болниците.

Областта е най-силно засегнатият от коронавируса район. За последните два дни положителните проби там са 1288. От утре в сила влиза карантина в област Атика и Северна Гърция.

"Намираме се в положение на война", заяви кметът Константинос Зервас и отново прикани за пълно и стриктно спазване на мерките. Броят на заразените в Солун надмина и заразените в най-голямата област Атика. Положителните проби надхвърлиха 11%, сочат данните от Covid статистиката.