Любимата дестинация на хиляди българи за пазаруване Одрин сега е като изоставен град. Улиците и булевардите на турския град са празни. Нито един човек не може да се види дори по най-оживените в друго време булеварди "Сарачлар" и "Чилингирлер". По "Талатпаша", чийто трафик ужасява нашенците, няма движение, пише 24rodopi.com.

В Турция са в сила нови строги мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19, след като броят на смъртните случаи и на новозаразените застрашително нарасна. В събота бе регистриран "рекорд" от 196 починали с коронавирусна инфекция, а в петък бе съобщено за максимален денонощен ръст на заразени - 32 736 нови случая.

Пропомняме, че в делнични дни бе въведен комендантски час. Той е между 21.00 и 05.00 сутринта всеки делничен ден. А що се отнася до уикенда - е въведен пълен локдаун. Ограничението за излизане ще продължи непрекъснато от 21:00 в петък вечерта до 5 сутринта в понеделник сутринта.Какви са санкциите са неспазване на мерките?

На тези, които не спазват комендантския час, се налага административна глоба в размер на 3150 TL в съответствие с член 282 от Общия закон за хигиената на номер 593. В левова равностойност, санкцията възлиза на над 650 лева.Какви са новите ограничения и санкции в Турция?

Турското правителство поряза мераците на десетки шопинг маниаци, планували пътуване до Одрин. 

Мнозина, които са планували пътуване за почивните дни, се оказаха в капан на ограниченията. По думите им, те няма да имат право дори като туристи да се разхождат по улиците, както и да пазаруват.

Локдаун! Край на уикенд шопинга в ОдринМнозина, които са планували пътуване за почивните дни се оказаха в капан на ограниченията