Нощните протести в столицата на Сърбия срещу налагането на коменданти заради ситуацията с коронавирус доведоха до безредици, в резултат, на което бяха ранени над четиридесет служители на реда и почти две дузини демонстранти. Това съобщи ТАСС след разговор с началника на полицията в Белград Владимир Ребич.

Според г-н Ребич, тълпата се опитала да проникне в сградата на Асамблеята, а служителите на реда е трябвало да прибегнат до арести и сълзотворен газ. Акцията не беше обявена предварително и продължи няколко часа.

Докато ситуацията в Белград продължава да ескалира, полицията изтегли нови подкрепления в града. Някои от полицаите са получили сериозни наранявания, а в допълнение бяха контузени три коня от монтираното полицейско звено. Хулиганите изгориха и пет полицейски коли и като цяло „градът претърпя големи щети“, призна Ребич.

Припомняме, че по-рано президентът на Сърбия Александър Вучич подписа указ за налагане на полицейски час в Белград за почти всички почивни дни - от петък вечерта до понеделник сутринта.