За над 140 пострадали, повечето от сълзотворен газ, на продължаващия и в момента протест в центъра на Букурещ срещу румънското правителство, съобщава информационният сайт "Зиаре", цитиран от БНР. Поне 60 хиляди са демонстрантите на Площада на победата в столицата, включително живеещи зад граница румънци, завърнали се специално за протеста срещу спорните съдебни реформи. Още поне 40 000 протестират в останалите големи градове в Румъния. Има и доста арестувани.

По-рано днес правителството обяви план за удвояване на държавните пенсии през следващите 4 години. Увеличението  на бюджетните разходи по това перо ще е от 61 милиарда на 140 милиарда леи. Средната месечна държавна пенсия в Румъния в момента е 110 леи.
Протестиращи коментираха: "Аз съм против това правителство, парламентът трябва да се разпусне и да има предсрочни избори. Ние искаме престъпниците да отидат в затвора, искаме свободна държава без корупция". 
 
"Тук съм, за да кажа, че това правителство трябва да си ходи. Ние сме уморени от него. Страната трябва да се управлява от по-млади и можещи политици. Сегашните ни тласкат към пропастта".