Спасителни екипи успяха да извадят живи майка и четирите й деца под руините на сграда след труса в Измир. Жената е била е 3-тия етаж на жилищна сграда в квартал Байракли, когато блокът е рухнал

Екипите, са чули шум около 7:00 часа и е станало ясни, че тя е там заедно с децата си, които са на 10, 3 и 7-годишни близнаци.

Екипите са успели да стигнат до нея и да я извадят заедно с децата й, пише NTV. 4 сгради са напълно унищожени, близо 20 сгради са повредени. 

Както съобщихме, Измир и околностите му се разклатиха от земетресение 6,6 в 14,51 часа вчера. Броят на загиналите при труса в Измир достигна 20 души, ранените са 786. Земетресението се е усетило в Айдън, Мугла, Маниса, Денизли, Чанаккале, Бурса, Истанбул, Ушак, Кютахя, Бурса, Ялова, Текирдаг и Одрин, както и в Измир.  

Обсерваторията на Кандили и Университетът за изследване на земетресенията от университета Божазичи обявиха силата на земетресението като 6.8.

Министърът на околната среда и градоустройството Мурат Курум заяви, че в региона са настъпили 484 вторични труса и каза:

"Нашите 5 хиляди спасители са на терена. Има силно повредени сгради, къщи не трябва да влизат. До момента 100 души са спасени от отломки. В момента нашите мобилни хранилки с капацитет 56 хиляди души са в района. Ще бъде осигурена помощ при преместване на силно повредени сгради “, каза той.