Гръцката полиция е на крак заради мистериозното изчезване на българки на остров Крит и конкретно в района на град Ретимно.
 
Oт няколко дни в неизвестност е и 38-годишната Антонина Зоева, родена в град Сливен, съобщава "24 часа". Според информация на близки, тя е живяла в Гърция като през април е пребивавала в Кипър, за да търси работа. След като не е успяла да се установи там се е върнала отново в Гърция и този път на остров Крит.

Антонина е имала отношения преди време със сирийски гражданин, който е декларирал в полицията нейното изчезване.
 
През последния месец и след завръщането си от Кипър тя е живяла на остров Крит при 60-годишен гръцки гражданин. Според показанията на гърка, Антонина е поискала от същия да си събере нещата от село Хумери, в което е живяла и е поискала да я закара в град Ретимно.

Според информация, в показанията на гърка има противоречия, поради което вчера дома му е претърсен от полицията повторно. Същият гръцки гражданин е криминално проявен. Съден е за убийство и е излежал в затвора 18 години. Освободен е скоро от затвора.

Антонина е разведена от 10 години и има 16-годишна дъщеря, която не живее с нея.

Що се касае до изчезването и на бременната Деси Илиева на остров Крит и отново в град Ретимно и там издирвателните операции продължават. Близките й са предприели необходимите мерки и настояват за отваряне на мобилните телефони на двамата и продължаване на операцията по издирване на българката.
 
Българската диаспора в Гърция е разтревожена от случващото се с българки на остров Крит. Това е трети инцидент със сънародничка от началото на май на остров Крит.
 
Трупът на българката Александра Бижева бе намерен изхвърлен от морето на самотен плаж в град Агио Николау на остров Крит. Близките на Александра твърдят, че е инцидент.
 
Българите започнаха събирането на подписка до външния министър Екатерина Захариева с настояване за подкрепа и прозрачност от страна на гръцките власти в разкриването на инциденти, станали с българи в Гърция.