Гръцките власти започнаха проверка на графика на смените на персонала, работел във фаталната нощ на влаковата катастрофа в прохода Темпе в Централна Гърция миналата седмица. Днес следовател ще разпита други лица, свързани със случая, съобщи гръцката национална телевизия ЕРТ.

Колега на задържания началник на гарата в Лариса е призован да даде показания по документа за работните смени от трагичната нощ. От него става ясно, че е имало само един началник гара в нощната смяна.

В предните две смени, сутрешна от 06:00 до 15:00 часа и следобедна от 14:00 до 23:00 часа, е имало главен началник и помощник началник гара.

Все още се разследва сигнал, че началникът на гарата от следобедната смяна си е тръгнал половин час преди края на смяната. Петдесет и девет годишният обвиняем началник гара е пристигнал на работа в гара Лариса в 21:30 часа и е започнал смяната си в 22:00 часа. В информацията се посочва, че началникът на гарата от следобедната смяна ще бъде призован да даде показания.

В петък началникът на инспекционния отдел в Лариса на организацията на гръцките железници (OSE) е дал доброволно показания за железопътната трагедия в Темпе. Той е посочил, че е поставил трима началници на гарата през вечерната смяна. Задържаният началник на гарата е заявил в показанията си, че е бил сам на смяна, допълва телевизията.

На обвинения началник на гарата в Лариса беше наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", след като даде официални показания в неделя за челната катастрофа между пътнически и товарен влак, в която загинаха 57 души.

Същевременно Министерството на правосъдието разпореди финансовата прокуратура да извърши отделно разследване във връзка със забавянето на изпълнението на проектите за модернизация на железопътната мрежа на Гърция.

32 вече са жертвите при влаковата катастрофа в Гърция! Още издирват хораНяма информация за пострадали българи