Хотелиерите в Малия, Крит са взели радикални мерки срещу младите, предимно британски туристи - и отказват да приемат резервации, пише "Български новини". Деветдесет и пет на сто от хотелите в курорта са подписали план за забрана на достъпа на хора, от прословутия сектор 18-30. Заместник-кмет на Херсонисос Ефтимос Мутракис закова вината върху туроператорите, които продават почивки "където всичко е позволено". Той каза за "Лондон Таймс":

"Дадохме на тези туроператори свобода да създават представа за нашите курорти, която няма нищо общо с действителността. "Малия не е място за секс наркотици и оргии." Хотелиерите вярват, че ще бъдат в състояние да запълят хотелите си предимно със семейства от Германия, Холандия и Австрия. Един хотелиер заяви пред вестника:

"Ние нямаме нищо против тези деца и британския народ като цяло, но тези туроператори работят на ръба на престъплението. Със свирка в ръцете си, те водят тийнейджърите вече в състояние на кома и групово през поне 17 бара на нощ. Резултатът е потресаващ!"