Комари, разнасящи западнонилска треска и други зарази, голямото висене по контролно-пропусквателните пунктове и лимит на 

тегленето на валута. Това са трите неща, които могат да създадат най-големи главоболия на британските туристи, решили да карат ваканцията си в Гърция. Предупрежденията са включени в актуализирания пътеводител, публикуван на сайта на външното министерство на Великобритания, пише "Труд".   

Поданиците на кралството са предупредени, че от 7 април 2019 г. гръцката полиция е въвела системни паспортни проверки за всички европейски граждани, пътуващи до/от дестинации извън Шенгенското пространство (включително Обединеното кралство).

Що се отнася до комарите, указането за пътуванията отбелязва, че през 2018 г. в Гърция има няколко епидемични взрива на западнонилска треска и призовава британските туристи да бъдат внимателни, например да използват мрежи против комари или ленти за насекоми, когато са на открито и да затварят на врати и прозорци.

 Foreign Office също така отбелязва, че в Гърция има контрол върху финансите, което води до ограничения на дневния лимит, наложен от гръцката банкова система (обикновено 600 евро).

Указанието за пътуванията подчертава стриктното отношение на гръцките власти към тези, които извършват се отдават на прекомерна употреба на алкохол, и налагането на глоби или лишаване от свобода на хора, които се държат неприлично.