Гърция затваря хотелите като мярка срещу разпространението Covid-19, като се очаква да се прекратят и въздушните полети. За нарушения на мерките срещу заразата в южната ни съседка се извършват арести, свидетелства кореспондентът на БНР.

Министерството на туризма в Атина разпореди от 22 март за един месец да се затворят хотелите и частните квартири в страната. Ще работят само по един хотел на област, като в Атина и Солун по изключение остават отворени по три хотела. В тях ще се спазват стриктно всички предпазни мерки и настаняването ще става по един човек в стая.

Очаква се до края на деня правителството да обяви и пълно прекратяване на въздушните полети от и към всички гръцки летища. По изключение ще се приемат самолети със стоки или на Световната здравна организация. Местната власти, както и жителите на гръцките острови настояват премиерът Мицотакис да постави под карантина всички гръцки острови и да не се допускат  на тях чужденци. В последните дни пристигнаха туристи от рискови страни, които предпочитат да стоят под карантина в Гърция. Полицейски патрули следят за спазване на ограничителните мерки. За нарушения, които поставят на риск разпространението на вируса, арестуват, налагат глоби и ефективни присъди. 464 за заразените с коронавирус в Гърция, има 6 жертви.