Активна кампания за туристи води Гърция. Премиерът Мицотакис преговаря с Москва, а министърът на туризма е със същата мисия в Берлин. 

В телефонен разговор гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис и руският премиер Михаил Мишустин са обсъдили увеличаването броя на руските туристи в Гърция, пише БНР.

След като Атина признава сертификати за ваксинирани с всички ваксини, включително и с руската, се отваря възможност за свободно влизане в Гърция на повече руски туристи. От кабинета на гръцкия премиер съобщават, че двете страни са обсъдили увеличаване на полетите от Русия към всички гръцки летища, а Атина премахва действащото в момента ограничение за пристигане на седмица на до 4 хиляди руснаци.

По информация на туристическите агенции и собствениците на хотели видимо се увеличават резервациите за руснаци дори до края на месец септември.

В същото време на посещение в Берлин е министърът на туризма Теохарис, който съобщи за гръцките медии, че се водят преговори за увеличаване на туристопотока от Германия.

Официално туристическият сезон започва на 15-ти май, но първите туристически групи вече пристигат на островите.