Тъга в цяла Гърция след новината, че 9-годишните сестрички София и Василики Филипополу са намерени мъртви, в прегръдките на дядо и баба, предава newsbg.eu.

Информацията я има и в гръцките медии.

Телата на две деветгодишни близначки, които изчезнаха след пожара в градчето Мати край Атина, бяха идентифицирани снощи, съобщи наетият от семейството следовател Йоргос Цукалис, цитиран от гръцките медии.

Идентифицирани са и телата на техните баба и дядо, в чиито прегръдки бяха намерени децата, предава БТА.

Децата били на почивка с баба си и дядо си и от понеделник са в неизвесност след смъртоносния огън в Мати.

Фамилия Филипопулос, потвърди, че телата им са идентифицирани чрез ДНК тест.

Историята трогна цяла Гърция. Баща им ги търсеше по репортаж по местна телевизия.

Според него двете момичета били спасени и качени на риболовна лодка край пристанището в Рафина. Те били придружени от непозната двойка и две по-големи момичета. Близначките били по банските си костюми, но загърнати в одеяла.

Властите отрекоха новината, че това са близначките.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви снощи, че поема цялата политическа отговорност за опустошителните горски пожари, които отнеха живота на най-малко 87 души и доведоха до обвинения от страна на опозицията, че правителството не е успяло да защити живота на хората.

Той добави, че правителството бързо ще даде ход на национален план за справяне с дългогодишните нарушения в строителството и добави, че има индикации, че причината за пожара е умишлен палеж.