Гръцкото министерство на външните работи официално подкрепи решението на македонското правителство да промени името на летището в Скопие.

Министерският съвет на Република Македония е одобрил да бъде преименувано летището в Скопие от "Александър Велики" в "международно летище Скопие", а автомагистрала"Александър Велики" да бъде прекръстена в "Магистрала на приятелството". 

Зоран Заев заяви, че правителството на Република Македония се отнася положително към идеята за приемане на съставно название с географско определение като решение на спора с Гърция за името на страната. 

Това е знаменателно събитие в посока на премахване на иредентизма и се надяваме, че то ще ознаменува отварянето на нова глава в отношенията на нашите две страни и народи, се казва в съобщение на гръцкото външно министерство. 

Съобщението бе разпространено само няколко часа след съвместна пресконференция на македонския премиер Зоран Заев със Самуел Жбогар, шеф на делегация на ЕС в Скопие.

Гръцкото външно министерство окачестви като позитивна стъпка решението на македонския премиер Зоран Заев да преименува летището в Скопие, съобщава изданието "Контранюз".