Показното убийство на българина Анжело Димов, съпругата му Незабравка и кучето им в Кейптаун миналата зима било отмъщение на сръбската мафия в ЮАР за неуспешен атентат срещу тартора от подземния свят Иван Джорджевич, обяви сръбският в. "Курир", цитиран от Канал 3.

Припомняме, 50-годишният Анжело и 47-годишната Неси (Незабравка) са открити на 12 февруари с огнестрелни рани в главите в къщата им в южното предградие Бергвилет. Лаптопите и телефоните на съпрузите са били откраднати, а кучето им също е било застреляно. Телата са били намерени, след като никой не взел 6-годишната дъщеря на Анжело и Неси - Йоана Джейд Димов - от училище в понеделник. Никой от съседите на българското семейство не беше чул нищо.

Неси, съпругата на обвинения в измами с кредитни карти Анжело, се занимавала с производство и доставка на празнични торти за рождени дни и сватби. Показното им убийство, според информатор на "Курир", е отмъщение на сръбската мафия в ЮАР за неуспешния атентат срещу един от босовете й в страната Иван Джорджевич-Жуча през септември 2017 г. Сърбинът бил поръчан от българския подземен свят, след като негов приближен откраднал от българите 20 кг кокаин (според някои източници става дума за 50 кг, твърди "Курир").

В информацията на източника на "Курир" има разминаване на датите на неуспешния атентат срещу Джорджевич и убийството на българското семейство - според него кървавото отмъщение на сърбите дошло на следващия ден след като непознат простреля с пистолет Джорджевич, който оцеля. Нападението срещу Жуча е от септември 2017, а Анжело и Незабравка бяха убити в средата на февруари 2018 г.

Ето какво казва пред "Курир" анонимният информатор на изданието: "Ден след като Джорджевич бе тежко ранен близо до Йоханесбург, в Кейптаун бе убит един от водачите на българския подземен свят в ЮАР, а при стрелбата бяха убити неговата съпруга и кучето. Следователите незабавно свързват тези два атентата и смятат, че убийството на българина е било отмъщението за опита за ликвидиране на Джорджевич, който бе един от лидерите на сръбския престъпен свят".

Джорджевич бе убит във вторник, когато двама килъри го причакаха в луксозен жилищен комплекс в Йоханесбург, като изстреляха в него над 20 куршума с автомати. Жертвата допуска фатална грешка - след като подсиления прозорец откъм шофьорското място устоява на изстрелите, сърбинът отваря дясната врата и побягва от блиндирания си "Мерцедес", и тогава е догонен и довършен от един от маскираните убийци.

Освен него сръбската мафия в ЮАР дава още 5 жертви заради кражбата на кокаина от българските трафиканти в страната, припомня "Курир".