Две момичена на 16 и 19 години са се удавили в хотелски басейн на остров Родос. Те са пристигнали от Франция за почивка в Гърция.

Сестрите са били открити мъртви в басейна на хотел Ialyssos Hotel, малко преди 19:00 във вчерашния ден, пише kathimerini.gr.

Първоначално, едното от момичетата все още било в съзнание, но въпреки усилията на лекарите да я поддържат жива, малко по-късно тя починала. 

Според местния вестник „Родиаки“ и според първоначалната информация, едната тийнейджърка се е опитвала да спаси сестра си, но за съжаление и двете са констатирали трагична смърт.

„Не можеха да плуват“, казали родителите на местните полицаи.

Френското семейство е било на почивка на остров Родос заедно и с другите им две деца - по-голямо момиче и едно по-малко на 10 години.

Според официалните свидетелства шестчленното семейство е обядвало малко след 14:00. Те са напуснали масата на ресторанта малко след 15:30 и след това са отишли по стаите си. В 5 часа сутринта на следващия ден две от четирите сестри са отишли в зоната на басейна.

По време на интервенционното време, според всекидневника, позовавайки се на материали от охранителните камери на хотела, двете момичета отново са обядали на бюфета на хотела.

Хотелът разполага с три басейна. Момичетата, тъй като не можели да плуват, предпочели басейна с дълбочина 1 метър и 20 см. Малко след 6:10 те са пристигнали на басейна, но понеже не са намерили свободен шезлонг в плиткия басейн са отишли към непосредствено по-големия, който бил висок над 2 метра. В същото време вестникът отбелязва, че спасителят на хотела е пристигнал в 16:00 следобед.

До късно през нощта висши офицери от ЕЛАС са били на мястото на инцидента, водени от началника на полицията на юг в Додеканес Михалис Калиоракис и командира на Алисас Темис Каламата.

Превод: Trafficnews.bg