Двама души са били арестувани днес при полицейска оперция в Албания срещу къща, в която се предполагало, че се укрива собственикът на турската платформа за криптовалута Thodex Фарук Фатих Йозер, съобщи турски медии.

Властите смятат, че платформата Тодекс /Thodex/ е измамила 391 000 души с около 2 милиарда долара. Издадена е международна заповед за арест за нейния собственик Фарук Фатих Йозер, който е избягал от страната, а други 62 души са арестувани, предаде БТА. Разследването срещу Йозер се води по подозрения в измама в особено големи размери. Установено е, че той е напуснал страната с полет до Тирана на 20 април.

При оперерация на албанската полиция днес са задържани две лица, укриващи Йозер, съобщи в."Йени шафак". Според информациите задържаните са посрещнали Йозер на летището при пристигането му в Албания и са осигурили укриването му. Турската полиция оказва съдействие при издирването на Йозер.

В края на миналата седмица албанската полиция предприе операция за задържане на Йозер в хотела, в който е бил отседнал. Полицията съобщи обаче, че Йозер  е успял да избяга преди полицейската акция с кола, наета от хотела, посочва в."Йени шафак".

Изчезна шеф на турска криптоборса, "завлякъл" е инвеститори с 2 млрд. долараМиналия месец борсата Thodex е предложила на новорегистрираните си клиенти милиони безплатни dogecoins