Голям пожар избухна в мол предизвика паника в Букурещ и доведе до спиране на движенето по Околовръстното шосе на румънската столица. Трима души, сред които и бременна жена, спешно са приети в болница. Пламъците лумнали в търговски център в Афумац, недалеч от Букурещ, а огромни кълба черен дим достигнали шосето около столицата, съобщи Медиафакс.

Един мъж е получил наранявания на ръката, след като се опитал да счупи прозорец по време на пожара. Друг мъж и бременна жена са приети в болница заради интоксикация в резултат на вдишването на дим.

Пожарът е засегнал площ от 5000 квадратни метра, съобщи Службата за извънредни ситуации в Букурещ и окръг Илфов. На място са изпратени над 30 пожарни коли, както и три екипа на службата за спешна помощ.

Според пожарникарите огънят се разраства бързо, а в сградата на търговския център не може да се влезе заради силните пламъци.

Гражданите бяха информирани чрез системата Ro-Alert, която изпраща предупреждения на мобилните телефони, да избягват зоната в района на пожара.

Въпреки това огромните пламъци и доми доведоха ва паника и хаос.