Лидерите на Съюз за Сърбия, симпатизанти на тази опозиционна група и граждани блокираха след обяд всички входове в сградата на Радио и телевизия Сърбия (РТС), защото, „от 8 години телевизията не си върши работата професионално”, съобщава БГНЕС.

Лидерите на Съюз за Сърбия са Драган Джилас, Вук Йеремич, Бошко Обрадович, Борко Стефанович, Мариника Тепич, Никола Йованович.

Според Йеремич, хората са дошли, за да привлекат вниманието на обществеността към работата на обществената телевизия.

„Това е сграда, която блокира възможността истината и справедливостта да влязат в нея, блокира възможността сръбските граждани да чуят Александър Обрадович, Мария Лукич, Милан Йованович, да чуят за много лоши неща, които се случват в тази страна. Да чуят Миодраг Марич, академик Теодорович , да чуем какво е нормално, а не само политиците “, заяви Драган Джилас.

Ако никоя истина не може да влезе в тази сграда, то поне осем часа никой друг няма да може да влезе в нея, категоричен е Джилас.

Опозиционни активисти блокираха в 12:00 часа (местно време) сградата на РТС и се заканиха, че ще останат там поне до 20:00 часа.

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви пред журналисти, че никой не трябва да се притеснява от блокадата на Радио и телевизия Сърбия (РТС).

„Гарантирам, че никой няма да бъде заплашен и ще се действа в съответствие със закона”, обяви той.

Той увери, че няма да бъде използвана сила срещу протестиращите.

"Не се притеснявайте, отидете спокойна на работа ", каза Вучич на репортера на държавната телевизия.

Днес в 12:00 часа (местно време) активисти на опозиционния Съюз за Сърбия и техни привърженици и симпатизанти блокираха сградата на РТС и се заканиха, че ще останат там поне до 20:00 часа.