Албанци излязоха на масов протест срещу полицията в Тирана. Те са гневни заради убийството на млад мъж, чийто живот се подозира, че е отнет от  полицейски служител, предаде BBC. 

Стотици протестиращи вилняха по улиците в албанската столица в сряда. Не бяха пропуснати и вандалските прояви- замерване на полицейски служители, изгаряне коледната украса на града.

Твърди се, че причината е убийството на млад мъж заради нарушаване на комендантски час. Обвиненият в убийството на 25-годишния мъж е арестуван и е започнало разследване.

Първо полицията казала, че покойният Раша не се подчинил на заповедта им да спре и  носил оръжие. Но по-късно служителите на реда заявили, че мъжът държал предмет, не оръжие, както първоначално се съобщава.

Протестиращи, които настояваха за оставката на вътрешния министър, хвърляха предмети по министерството. Съобщава се за двама полицаи и журналист, които са леко ранени. Полицията е използвала сълзотворен газ, за да разпръсна талпите.

"Полицейският служител не е действал според закона, когато е използвал огнестрелното си оръжие", се казва в изявление на албанската полиция.