35-годишен грък, на име Константинос Кацифас, беше застрелян от албанските специални сили „Рина“ близо до село Bularat (Vouliarates) в северната част на Епир в Албания, на 6 километра от гръцко-албанската граница.

Според албанския портал „Топ-канал“ 35-годишният е застрелян от албанските полицейски сили, които са премахнали знамето след празненствата „Ден Охи“ в селото, пише Dunavmost.

Bularat (Vouliarates) е малко селце в северния регион на Епир, на 6 км от гръцко-албанската граница.Според изявление на албанската полиция, когато е направен опит за арест на Кацифас, той отказал да се предаде и започнал да стреля към полицаите, които го застреляли.

Константинос Кацифас е етнически грък, роден в село Баларат, но в момента живее в гръцката столица Атина, според Associated Press.

Кацифас наскоро публикува във Facebook своя снимка, като призова „всички гърци на Северния Епир да изпратят послание във всички посоки по време на празненствата на“ Деня Охи „на 28 октомври.

Албанската полиция публикува снимка на автомобилите, за които се твърди че Кацифас прострелял по време на техните усилия да го арестуват, преди да избяга в близкия планински район.

В неделя вечерта гръцкото външно министерство осъди инцидента и заяви, че „неприемливо е операцията да доведе до смъртта на гръцкия гражданин“ и поиска от албанските власти да изяснят точните обстоятелства, при които фаталните инцидент се състоя.