Броят на загиналите при пожарите в Гърция нарасна до 93-ма души, съобщи гръцката полиция, цитирана от информационните агенции. Пристанищната полиция обяви, че са открили телата на двама души, които са се опитали да избягат от пожарите в морето, възникнали преди седмица в крайбрежни градове до Атина. 

Полицията е извадила общо 8 тела от морето заради възникналите на 23 юли пожари, които изпепелиха населени крайбрежни места. Пожарите толкова бързо се разпространиха, че много хора бяха принудени да търсят спасение в морето. Много от тях бяха принудени да изчакат за помощ във водата няколко часа. Първи им помогнаха местни рибари.

Десни и центристки опозиционни партии обвиняват правителството в неадекватни действия и опити да скрият мащаба на загубата на човешки живот по време на бедствието. Премиерът Алексис Ципрас заяви, че поема "политическа отговорност" за трагедията, но отхвърли обвиненията, че правителството е реагирало неадекватно. Вчера Ципрас посети засегнат от пожарите район и се срещна с местни жители.

Пожарите са унищожили 1 260 хектара. Правителството дава еднократна помощ на оцелелите от 5 800 долара. Роднини на загиналите ще получат по 10 000 евро, а деца, които са изгубили родители, месечно ще получават по 1000 евро.