Топлото време, слънцето и желанието да се възползвате максимално от горещите летни дни приканват дамите да се пременят в макси рокли, които оживяват с морския бриз.

Както всяка година, и този летен сезон не може да мине без онези широки кройки, които обичаме заради тяхната спокойна елегантност, комфорт и неоспорима красота. И както всеки нов цикъл, този артикул също улавя много различни модни тенденции - включително изобилие от цветове, щампи и материали - сигурни сме, че ще успеете да намерите поне един, който ви харесва.

От обемни тропически щампи до безкрайния чар на толкова женственото розово, плюс прозрачни текстури и хипнотизиращи методи за боядисване, вижте някои от многото опции, които имате за носенето на т.нар. макси рокли. 

Прелъстена от тропиците

Тучните тропици се върнаха, като съблазняват и вдъхновяват дизайнерите с гъстата си растителност и екзотична фауна, изобразена на широките дизайни.

Италиански компании като Dolce Gabbana и Valentino са включили този модел в своите щампи, но беше трудно да надминат Versace, който дебютира със зелена рокля, която облече не кой да е, а самата Дженифър Лопес.

Луксозни кафтани

Ако има артикул, който перфектно представя макси роклите, то това е роклята кафтан. И ако я представим в принт, толкова луксозен, колкото тропическия, резултатът определя идеята за шикозно лято. 

Леки, деликатни текстури

Обичаме лятото, защото това е сезонът, в който да се насладим на топлите температури, което, пък винаги ни дава шанс да носим дрехи от ръчно изработени тъкани като макраме, използвани от уругвайския дизайнер Габриела Хърст, но също така дантели и други прозрачни тъкани, като тези в Missoni и Loewe.

Феерична, розова и романтична

Дизайнът тип "сълзи" подчертава нежната текстура на тази макси рокля, която оживява, когато се движим и събира погледите с бебешко розов цвят. Романтичният, дамски характер на този дизайн се подчертава с висока яка от органза, завързана на голяма пандела.  

Вихър от цветове

Вдъхновени от най-красивите залези, ефектите от техниката на боядисване омбре отново се възползват от размера на макси роклите, за да ни потопят в смесица от фини цветове като тези, подбрани от Оскар де ла Рента, малко по-психеделични цветове като тези от Dior, и с мрачна нотка като тези от Tod's.

Страхотна елегантност

Еластичният бюст на роклята Леандра от колумбийската марка Agua Bendita осигурява удобно прилягане към бюста и талията, докато дългата му пола с двойни цепки придават усещането за спокойна елегантност, обвързана мраморирания ефект, получен от цветовете. 

Мислете розово!

От пастелни цветове до ярка фуксия, розовото е оцветило тазгодишните летни колекции Валентино, Джакомус и Балмейн. 

Розовият цвят на тази рокля на Zara открадва светлината благодарение на изключително широката пола, която стига до перфектно прилепнал бюст със своя стил на ампира, а деколтето с ултра тънки презрамки подчертава идеята за лятото. Накратко - дизайн с почти пълна свобода на движение и цветно въздействие.

Позволете си да бъдете обгърнати от елегантната луксозна макси рокля във всички опции този сезон.