Академик Бултекс 99 загуби у дома първия мач от финалната серия за бронзовите медали в НБЛ. Гостите от Рилски спортист победиха със 77:56  /21:11, 24:13, 17:19, 15:13/  и при победа във втория двубой в Самоков във вторник от 18.30 часа ще се поздравят с третото място в шампионата. Ако студентите успеят да спечелят, ще върнат серията в Пловдив за трети решителен мач в петък, отново от 18.30 часа.

Академик Бултекс 99 не успя да намери противодействие на здравата защита на съперниците си и логично бе надигран. В същото време далечната стрелба не вървеше  /, защитата не бе на ниво, пловдивчани допуснаха и доста грешки.

Първата четвърт започна атрактивно и оспорвано, но постепенно защитата на гостите взе връх и не допусна пловдивчани няколко минути да отбележат кош, спечелвайки частта с 10 точки разлика. Домакините продължиха да изпитват трудности в атака и през втората четвърт, а стрелбата никак не вървеше. Това, както и няколко грешки доведе до увеличаване на преднината на Рилски спортист до 21 точки на почивката. През втората част гостите умело поддържаха разликата със здрава защита и разнообразие в атака и затвориха мача в своя полза.

Никола Маравич бе най-резултатен за Академик Бултекс 99 с 12 токи, Груев и Васко Михайлов записаха по 9, Митко Димитров – 7. За победителите над всички бе Джетър с 18 точки, Тейлър и Маринов се отчетоха съответно с 14 и 13.