Един от най-добрите български плувци Йосиф Миладинов е отказал сериозна оферта да се състезава за друга страна. Това той разказа пред камерата на БНТ. Пловдивският плувец е получил предложение, когато учи в Швейцария и плува за местен клуб. На пловдивчанина е предложен договор за 250 хиляди евро. Условието е било да вземе немско гражданство и да се състезава за Германия.

"Отказах договорите. На този етап не мога да си представя, че ще плувам за друга страна, освен за България. Когато застана на блокчето на старта и видя трибагреника в залата, ме обзема особено чувство и усещам прилив на сили. А и условията, при които се подготвям сега в България, са много добри – и като тренировки, и като възстановяване", заяви Миладинов.

Плувецът коментира и пробата, която беше взета от него. Тя беше отрицателна, като преди това гръмна сериозен скандал с три положителни проби на български национали. 

"Всичко беше нормално, пробата бе взета като всеки друг път. Не се притеснявах, защото няма за какво. Не бих искал да коментирам това, което се случи, защото все още не са излезли пробите за витамините, момчетата могат да поискат да ги отворят. Опитваме се да тренираме нормално под ръководството на Кристиян Минковски и да се готвим за европейското първенство и Олимпиадата, които ни предстоят", заяви пловдивчанинът за скандала в плуването. 

Миладинов ще участва на Европейското първенство за мъже, което стартира на 17 май в Будапеща. Това ще е най-голямото състезание за плувеца преди Олимпийските игри в Токио.

Миладинов спечели квота за игрите именно в Будапеща през 2019-а година. Той спря хронометрите на 51.91 сек. в коронната си дисциплина 100 м. бътерфлай.