Съпругата на Боян Петров – Радослава Ненова, ще представи най-вдъхновяващите мисли на алпиниста в Асеновград. На 18 април Радослава ще бъде гост на рубриката "И ти можеш" в бар КоШиПрайм. В този формат се канят изключителни хора - постигнали на пръв поглед невъзможното; екстремни спортисти; автори на интересни лични или професионални проекти; личности с вдъхновяващ житейски път и др... Ненова ще представи интересни неща, няколко кратки кадри, снимки, книгите на и за Боян - "Първите седем" и "Убийството на невъзможното", Тефтерът със спомени и послания на алпиниста, който тя създаде в края на миналата година. Срещата ще е и разговор - всеки ще може да я попита, каквото пожелае, или просто да й каже нещо. 

На 19 април в градската библиотека пък Радослава ще бъде гост на Дните на книгата. Тя ще представи книгите "Първите седем" на Боян Петров, "Убийството на невъзможното" на Райнхолд Меснер (книга за известни катерачи, в която предговора и една от главите са посветени специално на Боян) и Тефтерът (тефтер с празни страници, на всяка от които има лични думи на Боян или други вдъхновители. Между листовете има снимки от личния му архив)

И на двете събития присъстващите ще имат възможност да си закупят книгите и тефтера, както и да получат автограф от Радослава и снимка с нея.