Петото издание на супер турнира по тенис на маса Seamaster 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open ще бъде излъчвано в България в каналите на Нова Броудкастинг Груп. Nova Sport ще предава състезанието, което ще се проведе от 13 до 18 август в Панагюрище. Един от водещите спортни канали у нас ще покаже на своите зрители около 12 часа преки предавания от "Арена Асарел", като във фокуса на вниманието влизат решителните битки в събота, 17 август и в неделя, 18 август. Nova Sport ще даде възможност на почитателите на атрактивния спорт да проследят всички мачове от 1/4 финалите до сблъсъците за златните медали.

Ето и предварителната програма:

събота, 17 август – 10:00 – 14:00 – първа сесия – директно, Nova Sport

събота, 17 август – 19:30 - 00:00 – втора сесия – запис, Nova Sport

неделя, 18 август –  11:00 – 14:30 – първа сесия – директно, Nova Sport

неделя, 18 август – 17:30 – 20:00 – втора сесия – директно, Nova Sport

НБГ ЕООД и организаторите запазват правото на промени в програмата

Също така, в каналите на Нова Броудкастинг Груп, зрителите ще могат да видят ежедневни кратки репортажи с най-интересното от всеки състезателен ден.

На международно ниво телевизионното отразяване впечатлява! Китайският гигант CCTV, който със своята мрежа от над 50 канала е достъпен за повече от 1 милиард души, ще следи отблизо събитията в "Арена Асарел", а по традиция на най-голяма популярност в Азия състезанието ще се радва в Япония, най-вече благодарение на TV Tokyo. Друг световен гигант - Fox ще излъчва турнира в Австралия. Общият брой на държавите, в които телевизионната аудитория ще може да проследи турнира, отново ще бъде над 100!

Тазгодишното издание е с рекорден награденфонд от $190 000 - с $30 000 повече от Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. Върхово постижение тази година ще има и в броя на участниците -316! В Панагюрище отново идват някои от най-добрите състезатели в тениса на маса: световният номер 4 Томоказу Харимото (Япония), неговите сънародници Коки Нива и Юн Мизутани, както и корейците Джан Вуджин и Лий Сансу. Шампионът от 2017 Дмитрий Овчаров, Германия отново ще радва зрителите в Панагюрище, а за блясъка на европейското присъствие допринасят още номер 15 в света Лиъм Пичфорд (Вбр) и сребърният медалист от Европейските игри в Минск тази година - датчанинът Джонатан Грот.

При дамите нещата изглеждат дори още по-впечатляващо! Отново ще видим най-силните японски състезателки - изпъква двукратната шампионка в Панагюрище  и на сингъл, и на двойки Касуми Ишикауа. 18-годишната сензация Мима Ито също ще радва българските фенове. Ще видим и редица медалистки от Европейските игри в Минск.

Българското участие - общо седем български състезатели ще вземат участие на Seamaster 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, като двама от тях започват от основната схема поединично - при мъжете това е Теодор Александров, а при дамите във фазата на директните елиминации в Панагюрище отново ще видим европейската шампионка на двойки за девойки от Гимараеш '17 Мария Йовковa (носителка на наградата на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков за най-перспективна състезателка). В квалификациите започват Денислав Коджабашев и младият талант Стефан Тодоров (също носител на наградата на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков), а при дамите ще имаме три представителки - държавната шампиона Полина Трифонова, Ивет Илиева и Калина Христова.